Copati za vrtec

Rolly copati za vrtec toddler
TODDLER
Rolly copati za vrtec mini
MINI
Rolly copati za vrtec baby winter
BABY WINTER

Ali se spomnite svojih prvih korakov? Morda celo svojega prvega para čevljev ali copat? So bili togi, z visokim petnim delom, da je bilo premikanje podobno hoji v pancerjih ali celo gipsu? Strokovnjaki poudarjajo, da morajo biti copati za vrtec oz. copati za malčke mehki, narejeni tako, da zagotavljajo zdrav, naraven razvoj stopala, varno hojo in samostojno uporabo.

PRIKAŽI VEČ

Copati za vrtec za prve korake

Da se malček lahko postavi na noge, se mora zgoditi več stvari. Kakovostni copati za vrtec, ki jih otrok seveda uporablja tudi doma, so pri tem v pomembno oporo. Moč, da stojimo pokonci in hodimo po dveh nogah, zahteva zapleteno organizacijo živčnega sistema. Zelo pomemben za zmožnost hoje pa je tudi razvoj okostja. Ničesar ni treba prehitevati, otrok naj se najprej predvsem sam nauči počepanja, plezanja čez oviro in prestrezanja na roke. To je pomembno za razvoj ravnotežja.

Fizioterapevti opozarjajo, da je treba otroku prepustiti zanimanje za okolje in mu dovoliti razvijanje njegovih lastnih idej. S tem mu starši posredujemo informacijo, da mu zaupamo – in da naj zaupa sam sebi. Ustrezni copatki za malčke nudijo potrebno oporo, da se otroci lažje ulovijo tudi, ko izgubijo ravnotežje. Spodbujajo jih torej k samostojnosti in podpirajo njihove prve korake v neodvisnost.

Kakšni so dobri copati za vrtec?

Kakovostni copati za malčke, za uporabo v vrtcu in doma, so širšega kroja, narejeni so iz mehkega usnja. Oblika copatka naj bo primerna tudi za širšo nogico in visok nart. Za kakovostne copate za vrtec je značilno:

Ali je pomembno, kakšen podplat imajo copati za vrtec?

Strokovnjaki pravijo, da moramo malčku pustiti, da shodi samostojno. Prigovarjanje k hoji ga lahko spravi v stisko, kakovostna hoja se mora razviti po naravni poti. Pri tem, kdaj se bodo zgodili prvi koraki, ne moremo prehitevati, otroku pa lahko nudimo oporo – pri učenju hoje naj bo oblečen v elastična oblačila in obut v otroške copatke, v katerih mu ne bo drselo.

Podplat je pomemben, a marsikdaj spregledan del copatka za malčke. Naši copati za malčke imajo prožen in prilagodljiv podplat iz 3 plasti:

Toddler teddy bears vrtčevski rolly copati punčka fantek

Zakaj naj se otroški copati približajo bosonogi hoji?

Idealno bi bilo, da bi malčki lahko hodili bosi – za pravilen razvoj stabilne hoje morajo krepiti stopalne mišice. A žal bosonoga hoja ni vedno mogoča, največkrat zaradi higienskih razlogov in možnosti poškodb. Kakovostni copati za vrtec so zasnovani tako, da združujejo lastnosti bosonoge hoje in vrhunskega obuvala za varne prve korake.

Otroški copati, ki posnemajo bosonogo hojo, zagotavljajo naraven razvoj stopala in gležnja. Copati za malčke, ki imajo prožen podplat, ki ga lahko povsem zvijemo, prav s prožnostjo podplata zagotavljajo pravilen razvoj stopalnih mišic. Taki otroški copati omogočajo pravilno gibanje in tudi razvoj ravnotežja. Širok sprednji del omogoča, da se prstki razširijo. Ker stik prstkov s tlemi ni oviran, se lahko stopalo hitro odzove na spremembe v hoji in ustrezno prilagodi.

Strokovnjaki poudarjajo, da naj bodo copati za vrtec predvsem čim bolj mehki. V mehkih copatkih se nogica lahko neovirano giba, to pa dobro vpliva na kakovost razvoja stopal. Bolj kot je copatek trd, bolj je stopalo neaktivno, hkrati pa neprožni copatki s trdimi podplati ovirajo prosto igro otrok.

Varnost in udobje sta vedno na prvem mestu

Z razvojem copat za malčke za rabo v vrtcu in doma se ukvarjamo že več kot 20 let. Otroški copatek je le na videz preprost izdelek. Da je popoln, je potrebnih kar nekaj oblikovalskih spretnosti in tehnoloških skrivnosti.

Da bi se otroške nogice kar najbolje počutile in bi bili starši mirni, da mu zagotavljajo zdrav in naraven razvoj, se pri oblikovanju in izdelavi copat za malčke držimo nekaj pomembnih načel:

Toddler unicorn rolly vrtčevski copati malček