Copati za vrtec

Toddler rolly copatki iz usnja malcki
TODDLER
Rolly copatk dojencki mini bunny
MINI
Rolly baby winter roza copatki
BABY WINTER

Ali se spomnite svojih prvih korakov? Morda celo svojega prvega para čevljev ali copat? So bili togi, z visokim petnim delom, da je bilo premikanje podobno hoji v pancerjih ali celo gipsu? Strokovnjaki poudarjajo, da morajo biti copati za vrtec oz. copati za malčke mehki, narejeni tako, da zagotavljajo zdrav, naraven razvoj stopala, varno hojo in samostojno uporabo.

PRIKAŽI VEČ

Copati za vrtec za prve korake

Da se malček lahko postavi na noge, se mora zgoditi več stvari. Kakovostni copati za vrtec, ki jih otrok seveda uporablja tudi doma, so pri tem v pomembno oporo. Moč, da stojimo pokonci in hodimo po dveh nogah, zahteva zapleteno organizacijo živčnega sistema. Zelo pomemben za zmožnost hoje pa je tudi razvoj okostja. Ničesar ni treba prehitevati, otrok naj se najprej predvsem sam nauči počepanja, plezanja čez oviro in prestrezanja na roke. To je pomembno za razvoj ravnotežja.

Fizioterapevti opozarjajo, da je treba otroku prepustiti zanimanje za okolje in mu dovoliti razvijanje njegovih lastnih idej. S tem mu starši posredujemo informacijo, da mu zaupamo – in da naj zaupa sam sebi. Ustrezni copatki za malčke nudijo potrebno oporo, da se otroci lažje ulovijo tudi, ko izgubijo ravnotežje. Spodbujajo jih torej k samostojnosti in podpirajo njihove prve korake v neodvisnost.

Kakšni so dobri copati za vrtec?

Kakovostni copati za malčke, za uporabo v vrtcu in doma, so širšega