Toddler

Rolly Copatki

KO MALČEK SHODI

Copatki za varno oporo pri prvih korakih in brezskrbno raziskovanje po vseh štirih.

Toddler rolly copatki malcki ko malcek shodi

SE SPOMNITE SVOJIH PRVIH KORAKOV?

Odrasli se dogodkov iz svojega otroštva povečini spomnimo le po pripovedovanjih drugih – kaj so nam rekli starši, babice in dedki ali starejši sorojenci. Kdo ve, kako pa smo dejansko doživljali nekatere trenutke, denimo čas, ko smo shodili? Strokovnjaki pravijo, da se bo hoja zgodila sama od sebe, ko bo otrok za to pripravljen.

Toddler rolly copatki malcki

Ko otrok shodi, se veliko spremeni. Hoja je pot k neodvisnosti. Da se malček lahko postavi na noge, se mora zgoditi več stvari. Moč, da stojimo pokonci in hodimo po dveh nogah, zahteva zapleteno organizacijo živčnega sistema. Zelo pomemben za zmožnost hoje pa je tudi razvoj okostja. Ničesar ni treba prehitevati, otrok naj se najprej predvsem sam nauči počepanja, plezanja čez oviro in prestrezanja na roke. To je pomembno za razvoj ravnotežja.

Opis izdelka

Otroški usnjeni copatki širšega kroja, narejeni iz mehkega usnja. Primerni so tudi za visok nart. Prilagojeni so naravnemu gibanju otroka, ki pričenja raziskovati svet okrog sebe in se postavljati na dve nogi. Širši kroj in rob po celotnem obodu copatka zagotavljata:

Toddler rolly copatki malcki nedrsec podplat
Toddler rolly copatki malcki deklice 1
Toddler rolly copatki malcki deklice 2
Toddler rolly copatki iz usnja decki 1
Toddler rolly copatki iz usnja decki 2
Toddler rolly copatki za vrtec nedrsec podplat

Fizioterapevti poudarjajo, da je treba otroku prepustiti zanimanje za okolje in mu dovoliti razvijanje njegovih lastnih idej. S tem mu starši posredujemo informacijo, da mu zaupamo – in da naj zaupa sam sebi. Copatki iz kolekcije Toddler malčkom nudijo potrebno oporo, da se lažje ulovijo tudi, ko izgubijo ravnotežje. Spodbujajo jih torej k samostojnosti in podpirajo njihove prve korake v neodvisnost.

Poleg širšega kroja, primernega tudi za visok nart, in roba po celotnem obodu copatke Toddler pri razvoju varne hoje in otrokove samostojnosti odlikujejo:

Vrtčevski copati rolly toddler rose gold malčki
Toddler bunny rolly copati za vrtec zajcek iz usnja

Strokovnjaki pravijo, da moramo malčku pustiti, da shodi samostojno. Prigovarjanje k hoji ga lahko spravi v stisko. Otrok naj se nauči stopnjevanja gibanja: sam naj začne in se sam ustavi, pomembno je tudi, da se sam nauči spremeniti smer brez padca in izgube ravnotežja. Pri tem ne moremo prehitevati, otroku pa lahko nudimo oporo – pri učenju hoje naj bo oblečen v elastična oblačila in obut v copatke, v katerih mu ne bo drselo.

Podplat je pomemben, a marsikdaj spregledan del otroškega copatka. Kolekcijo Toddler odlikuje prožen in prilagodljiv podplat iz 3 plasti:

Toddler teddy bears rolly medvedek vrtčevski copati rjavi
Vrtčevski copati toddler unicorn deklice

V KATEREM DETAJLU SE SKRIVA ČAROVNIJA?

To, da bo otrok prej shodil, ni pokazatelj, da bo v življenju uspešnejši. Kakovostna hoja se mora razviti po naravni poti, le tako bo otroku v veselje in bo tudi varna. Ustrezna izbira copatkov lahko pri tem odigra ključno vlogo – otroku je lahko v oporo na njegovi poti v samostojnost.

Kolekcija Toddler je narejena po priporočilih pediatrov in ortopedov. Copatek širšega kroja lahko zaradi prožnega podplata povsem zvijemo, prav s prožnostjo pa zagotavljamo naraven razvoj stopala in gležnja. Copatki omogočajo pravilno gibanje, razvoj mišic in ravnotežja. Širok sprednji del omogoča, da se prstki razširijo. Ker stik prstkov s tlemi ni oviran, se lahko stopalo hitro odzove na spremembe v hoji in ustrezno prilagodi. Copatki iz kolekcije Toddler posnemajo bosonogo hojo.

Toddler lamb rolly copati za vrtec roza ovčka

EKIPA STROKOVNJAKOV

Z razvojem otroških copatkov za rabo v vrtcu in doma se ukvarjamo že več kot 20 let. Otroški copatek je le na videz preprost izdelek. Da je popoln, je potrebnih kar nekaj oblikovalskih spretnosti in tehnoloških skrivnosti.

Naš preverjeni recept, da se otroške nogice odlično počutijo, se glasi: