Širši model fantje

Rolly Copatki

IGRIVA KLASIKA

Udobni usnjeni šolski copati širšega kroja, posebej oblikovani za dečke z visokim nartom.

Rolly sirsi model fantje igriva klasika banner copati line

KAJ STORITI, ČE IMA OTROK VISOK NART?

Človeško stopalo je sestavljeno iz 26 kosti, 33 sklepov in več kot 100 mišic, veziv in tetiv, kar predstavlja kar četrtino kosti in mišic celotnega telesa. Stopalo daje telesu podporo, absorbira sile ob hoji in stabilizira telesno jedro. Pomembno je, da se otrokovo stopalo razvija na čim bolj naraven način, kajti stopalo ne nudi le opore telesu, ampak je tudi pomemben senzorični organ. Predstavljajte si, da bi svet spoznavali z debelimi rokavicami na rokah – nekako tako se počuti stopalo v neprimerni obutvi.

Rolly sirsi model fantje kaj storiti ce ima otrok visok nart copati fun

To je še zlasti pomembno za otroke, ki nimajo tipičnega stopala. Pri fantih je visok nart precej pogost, zato moramo biti pozorni, da takih nogic ne tlačimo v neustrezne šolske copate. Enako velja za širšo nogo, ki je značilna za dečke močnejše postave. Stopala vseh otrok morajo imeti čim bolj idealne možnosti za naravni razvoj, kar pomeni občutek udobja v obutvi, prožnost za razvoj stopalnega loka, dovolj prostora v predelu prstov. Zdravo telo se začne pri zdravi obutvi.

LASTNOSTI COPATK ŠIRŠI MODEL FANTJE

Udobni šolski copati širšega kroja so primerni za dečke z močnejšimi nogami in tiste z visokim nartom. Pri dečkih z močnejšo nogo se lahko pojavijo težave pri obuvanju šolskih copat, tj. da si jih otrok le s težavo natakne na nogo, ter tiščanje med nošnjo, zlasti v sprednjem delu. Rolly šolske copate, primerne za širšo nogo in visok nart, odlikujejo:

Fanti močnejše postave hitro potožijo, da jih obutev, tudi šolski copati, tišči. Otežena sta obuvanje in sezuvanje, hkrati se tudi med gibanjem in igro pojavljajo nelagodni občutki. Noga, ki se v obutvi ne počuti udobno, ki nima dovolj prostora, se ne razvija pravilno. Zato je pomembno, da v primeru, ko ima deček težave s klasičnimi ozkimi modeli, izberemo šolske copate, ki so posebej narejeni za širšo nogo in visok nart. Močnejše nogice se pogosteje potijo, zato imajo šolski copati za boljšo zračnost ob stopalnem loku dodatne luknjice.

Rolly sirsi model fantje lastnosti copatk fun

Model Fun se povišanemu nartu in širši nogi prilagaja na več načinov:

Fun je zaprt model šolskih copat za dečke, a daleč od tega, da bi bil dolgočasen. Narejen je iz mehkega naravnega usnja v igrivih barvah, razigranost usnja pa še poudari elastika v živahnih odtenkih in domišljijskih oblikah. Model imajo radi ustvarjalni fantje, ki jim je všeč tudi kaj bolj odštekanega.

Rolly sirsi model fantje lastnosti copatk line
Rolly sirsi model fantje lastnosti copatk line iz usnja
Rolly sirsi model fantje lastnosti copatk line nedrsec podplat

Usnjeni šolski copati za dečke Line so klasičnega kroja. Po videzu morda res spominja na klasične črne telovadke, vendar se od njih razlikuje v domiselnih detajlih, predvsem v uporabi kontrastnega sukanca za šive. To je udoben širši model, primeren tudi za noge z visokim nartom. Šolski copati Line imajo v predelu narta namreč široko elastiko, na občutek udobja pa vpliva predvsem:

KAKO IZMERIMO VIŠINO NARTA?

Ali veste, kako oceniti, ali imate vi ali vaš otrok visok ali morda nizek nart? Ena izmed metod pravi, da je za oceno višine narta treba izračunati razmerje med dolžino loka čez nart ter dolžino stopala. Najprej izmerite dolžino loka čez nart, in sicer tako, da merite od ene strani stopala do druge, od tal do tal, v predelu narta. Potem izmerite še dolžino stopala, in sicer od sredine pete do sredine kazalca na nogi. Najbolje bo, da dolžino izmerite po orisu noge na listu papirja.

Potem delite dolžino loka čez nart z dolžino stopala. Velja:

Poleg višine narta je pri izbiri ustrezne obutve, tudi šolskih copat, treba upoštevati še širino noge, ta namreč lahko bistveno vpliva na občutek ugodja.

Rolly sirsi model fantje kako izmerimo visino narta copati fun

Z VESELJEM SE LOTIMO TUDI NAJTEŽJIH IZZIVOV

Copat je le na videz preprost izdelek. Da je popoln, je potrebnih kar nekaj oblikovalskih spretnosti in tehnoloških skrivnosti. Copati Rolly so na slovenskem tržišču prisotni že več kot 20 let. V tem času smo naredili številne izboljšave tako v modelih kot izdelavi.

Naši šolski copati so primerni za varno igranje, telovadbo, ples in tekanje. Nogi se udobno prilegajo, ne ovirajo gibanja in omogočajo naravno hojo. Odlikujejo nas: