Z DOBRODELNOSTJO PREMIKAMO GORE

Rolly blog z dobrodelnostjo premikamo gore banner

Se spomnite brezskrbnih trenutkov iz otroštva ob igranju ter pričakovanju prazničnih daril? Najljubših pravljic, ki so vam jih prebirali starši? Zvezdice Zaspanke. Janka in Metke. Muce Copatarice, ki za otroke naredi pisane, tople in čudovite copatke. Zlate Ribice, ki izpolni vsako željo? Nekateri iz otroštva takih spominov nimajo. Marsikdo že v najmlajših letih živi v pomanjkanju različnih vrst, kar ima vpliv na prav vse, kar pride za tem.

Rolly blog z dobrodelnostjo premikamo gore nasa zelja je kakovost bivanja otrok

Naša želja je kakovost bivanja otrok

Ena od najpomembnejših vrednot podjetja Rolly copati je prispevati h kakovosti življenja naših malčkov in otrok. To dosegamo z ustvarjanjem edinstvenih copatkov iz naravnega mehkega usnja z nedrsečimi podplati, ki omogočajo udobne in varne prve korake ter z lepimi motivi lepšajo dni v šoli pa tudi doma. Pa tudi z dobrodelnostjo, ki je v teh časih še bolj pomembna kot kdajkoli prej.

Dobri možje želijo obdarovati vse otroke

Praznični čas je prinesel Miklavževa darila, darila dobrega Dedka Mraza, Božičkova darila pod smrečico in čudovite trenutke s svojimi bližnjimi. Iskanje daril, priprave na skupno praznovanje, trud vložen v to, da bi bilo vse čim bolj praznično, pa tudi pričakovanja in otroško navdušenje v celi družini. Na drugi strani pa praznino, kjer vsega tega ni. Vsak otrok potrebuje pozornost in dobri možje želijo obdarovati vse otroke tega sveta. Nekatere družine so se v letošnjem letu nepričakovano znašle v stiski, mnoge so padle globlje kot kdaj prej.

Iskrice v očeh

V decembru smo praznovali Svetovni dan človeške solidarnosti, ki nas je 20.12. spomnil na to, da marsikdo živi v pomanjkanju ter da je svet še kako ranljiv. Ter da imamo prav vsi moč, da delamo dobro. Dobrodelnost izhaja iz besed ‘delati dobro’ in je tisto, kar v tem času prinaša upanje tudi vsem tistim, ki jim ni lahko. Prav tako bogati vsakogar, ki je pripravljen za sočloveka, otroke, odrasle ali pa starejše, narediti nekaj dobrega. Občutek, ko podpreš sočloveka in nekaj podariš, je včasih še boljši od tistega, ko nekaj prejmeš.

Rolly blog z dobrodelnostjo premikamo gore iskrice v oceh

Kaj lahko storimo?

Pomagamo lahko ljudem iz svojega okolja

V stiski so se znašli mnogi, družine, predvsem pa starejši, ki so velikokrat osamljeni in jim je v izziv tudi pot v trgovino in nazaj. Opazimo njihovo stisko in jih presenetimo s sadjem, osnovnimi živili, pripomočki ali čem, kar imajo radi. V vrečki lahko obesimo dobrote na njihova vrata in uživajmo v zadoščenju, da jim bo to polepšalo dan.

Otroke lahko naučimo solidarnosti

Vsaka izkušnja je priložnost za učenje. Ko se soočamo s težavnimi okoliščinami v tem času, iz tega nekaj lahko naučimo tudi otroke. Z zgledom jih pripravimo na življenje in na to, da bodo tudi oni znali pomagati drugim.

Lahko smo dobrodelni

Z dobrodelnostjo premikamo gore! Damo tistim, ki nimajo, in s tem zanje spremenimo vse. Otrokom, ki so naše največje bogastvo, omogočimo vsaj nekaj veselja in izpolnjenih želja, ki si jih zaslužijo. Čeprav je tisto, kar storimo, le kapljica v morje, se bo morda dotaknila nekoga tako močno, da bo iz tega kasneje v življenju ustvaril cel ocean priložnosti.

Da bi vsi otroci imeli prijetno otroštvo

Prav vsi otroci si zaslužijo počutiti dobro. Za nekatere je vsakdan že sam po sebi izredno zahteven. Humanitarni zavod V.I.D. pri zagotavljanju boljšega življenja podpira telesno in duševno ovirane otroke. Ker si želimo podpreti tudi njih, že 10. leto zapored prispevamo donacijo, zavod pa iz darovanih sredstev otrokom zagotovi pripomočke kot so invalidski vozički, terapevtska kolesa, dvigala, poleg tega pa mnogim omogoči tudi terapije in operacije.

Rolly blog z dobrodelnostjo premikamo gore da bi vsi otroci imeli prijetno otrostvo

Kakšna pa je vaša želja?

Želimo si, da pomoč in podpora pride do vseh otrok, ki jo potrebujejo, sploh v teh prazničnih dneh. Zato smo tudi podporniki nekaterih gasilskih in športnih društev, med njimi Košarkarskega kluba Domžale Helios Suns. Z veseljem pa smo pred kratkim donacijo 300 copatk različnih velikosti, motivov in barv za malčke, deklice in fante prispevali tudi v srčno dobrodelno organizacijo Anina zvezdica, ki pomaga ljudem na vsakem koraku.

Prav vsi lahko pomagamo in pri tem zares ni meja. Če nam Zlata Ribica lahko uresniči le eno željo, je naša ta, da bi se ta Božič prav vsak otrok vsaj nečesa srčno in pristno razveselil. Morda kakovostnih, udobnih in mehkih Rolly copatkov, ali pa česa drugega. Česa pa si želite vi?

Rolly blog z dobrodelnostjo premikamo gore kaksna pa je vasa zelja