Biti človek

Rolly blog biti clovek podarimo copatke banner

V preteklih tednih so deževala voščila, v katerih so nam prijatelji in znanci zaželeli lepe, mirne praznike in izpolnitev vseh želja v novem letu. A ni vsako leto dobro. Nekatera so slaba, naporna in na našim ramenom dodajo novo težo. Pridejo prazniki, ko imaš občutek, da lučke svetijo le za druge. Zazdi se, da so podobe idealnega, ki jih širijo oglasi in socialna omrežja, del neke druge dimenzije, s katero nimaš nič skupnega.

So trenutki, ko pomisliš, da ni nikogar, ki bi ti lahko pomagal, in da ni besed, s katerimi bi lahko izrazil, kaj se dogaja. Na zunaj morda tvoje težave niso nič novega. So del zgodbe, ki jo je nekdo že pripovedoval. Vtipkaš nekaj besed v iskalnik in dobiš nešteto zadetkov. Težka bolezen, pomanjkanje finančnih sredstev, skrb za družinske člane, vse to smo že slišali, a to še ne pomeni, da smo pripravljeni, da se zgodi tudi nam. Šele kasneje razumemo, kaj nam je nekdo želel povedati. Takrat vidimo dvome, stisko ter strahove, s katerimi se je soočal in bolje razumemo odločitve, ki jih je sprejel, ker zdaj pred isto dilemo stojimo sami. Ko je najtežje, se ne ustavljaš. Dihaš, ješ, spiš in še en dan je mimo. Počasi se premikaš naprej, pa čeprav samo za en mišji korak. Čakaš, da končno pride dan, ko bo stiske konec.

Rolly blog biti clovek

Te izkušnje nas spremenijo. Šele, ko sam doživiš izgubo, razumeš, kaj pomeni podpreti sočloveka. Koliko pomeni razumevajoč pogled, ki ne obsoja in koliko stisk roke, ko nimaš več moči, da bi nadaljeval sam. Če želimo pomagati, ni treba iti daleč. Veliko lahko storimo že za svoje družinske člane, sosede, znance in sodelavce. Dokazano je, da smo pripadniki iste socialne mreže med seboj povezani. Po njej se širita tako žalost kakor tudi veselje. S pomočjo enemu, vplivamo na mnoge.

PODJETNIŠTVO S SRCEM

Podjetja niso samo ustanove. Za njimi stojimo ljudje in za blagovno znamko Rolly stojijo tri generacije žensk podjetnic. Že naša babica je za otroke izdelovala kape in rokavičke. Danes pa izdelujemo copatke, ki majhnemu stopalu zagotavljajo varen ter udoben korak. Hvaležni smo, ko naše stranke prepoznajo, da si prizadevamo delati dobro. To nam daje energijo, da vztrajamo na svoji poti. Zavedamo pa se, da smo podjetja tudi soustvarjalci prihodnosti, zato si iskreno prizadevamo vračati družbi in se z namenom, da bi da bi izboljšali življenja vseh otrok, udeležujemo dobrodelnih akcij.

Preteklo leto je zaznamoval začetek vojne v Ukrajini. Izgubiti svoj dom, biti prisiljen zapustiti svojo domovino, ne da bi vedel, ali se boš še lahko kdaj vrnil, je ena izmed najhujših izkušenj za odraslega, a v vojni ni prizaneseno niti otrokom. V želji po miru in varnosti so mnogi pribežali v Slovenijo, nekateri celo brez staršev. Da bi jim pomagali, smo copatke darovali azilnemu domu v Logatcu.

Rolly blog biti clovek podjetnistvo s srcem

Pomoč pa potrebujejo tudi slovenski otroci. Ob koncu poletja je treba kupiti šolske potrebščine, delovne zvezke in copatke. Izobrazba je popotnica, ki otroku omogoča boljšo prihodnost in možnost za razvoj njihovih sposobnosti, vendar je za mnoge starše to veliko finančno breme. Po pomoč se obrnejo na Slovensko karitas, ki jim pomaga z boni za delovne zvezke, torbami in paketi šolskih potrebščin, zato smo ji copatke darovali tudi mi.

V tretjem nadstropju pediatrične bolnišnice Ljubljana so nastanjeni otroci, ki so oboleli za rakom. To so junaki tretjega nadstropja. Društvo junakov tretjega nadstropja nudi oporo otrokom in družinam, ki stopajo po tej težki poti. Podarili smo jim bone za copatke Rolly, ker se mnoge lepe zgodbe začnejo ravno s parom čarobnih copatkov. Želimo si, da bi bile takšne tudi njihove.

PIŠE SE LETO 2023

Novo leto že nestrpno čaka svoj trenutek. Kaj prinaša, ne vemo, a želimo vam, da bi bili obkroženi s pravimi ljudmi. Takšnimi, ki bi vas znali opogumiti, ko boste na tleh in ki vam bodo pokazali razumevanje, takrat ko se boste najbolj bali, da ga morda ne boste deležni. Stari rek drži, v dobri družbi je vse lažje. Želimo, da veste, da so vzponi in padci del življenja, in če imate kakšen padec več, to ne pomeni, da ste vredni manj. Ravno nasprotno. Ravno ti nas učijo, kako biti človek in kako pomembno je sočutje. Naj vam novo leto nasuje tudi blagoslovov. Teh pa ne pozabite deliti, saj je občutek, ko človeku nekaj podariš še boljši od tega, ko nekaj prejmeš.